LOCKA FRAM DET BÄSTA HOS DIG SJÄLV! (Det är ALDRIG försent!)


ÅTERERÖVRA LUGNET, GLÄDJEN, MOTIVATIONEN OCH LUSTEN I DITT LIV!


STRESSA AV - KOM I FORM!

6 STEG TILL EN MER LUSTFYLLD VARDAG.

- OCH ETT LYCKLIGARE LIV, BÅDE FÖR DIG OCH DE DINA... -


DET BÄSTA AV ALLT - DET ÄR HELT GRATIS!

TILL DIG SOM ÄR FÖRÄLDER.


Att vara förälder är sannerligen förenat med utmaningar och krav på prestationer. Följden blir tyvärr ofta långvarig och negativ, till och med sjukdomsframkallande, stress. 

Du mår och fungerar tillslut inte bra. Och inte familjen heller. 


När du mår och fungerar dåligt tenderar stressen att öka och karusellen börjar på att snurra på allvar. Du dras med i en negativ nedåtgående spiral av rädsla, otillräcklighet, förtvivlan och allt mera stress.


Det är sannerligen inte så konstigt om du samtidigt kanske prioriterar bort tillfällen att ta hand om dig själv. Det är förstås svårt att tro att du skulle kunna hinna med DET också…


Bland de flesta föräldrar finns dessutom ofta en rädsla för att uppfattas som egoistisk om man lyfter sitt eget välbefinnande – alla ”borden” och ”måsten” antyder ju att fokus BORDE, SKA och MÅSTE vara på barnens väl.

Och inget ont i det - barnen behöver dig i din roll som förälder. Det är den självklaraste av självklarheter.

Men samtidigt är du mer än bara förälder. Och förväntningarna på dig i din övriga tillvaro kan onekligen även de vara höga. 


Utöver att alltid vilja göra det som är bäst för barnen förväntas föräldrar också prestera på jobbet, vara kreativa, hälsosamma, bildade, sociala, ha härliga semestrar och ett vackert hem, osv.

Flödet i sociala medier på lyckliga familjer gör heller inte förväntningarna mindre…


Tiden, den tycks aldrig räcka till. Och inte förmågan heller.

Karusellen snurrar allt fortare och symptomen på stress och utmattning riskerar att bli allt påtagligare.


Du blir irriterad, ledsen eller fly förbannad för småsaker. Du kanske får huvudvärk eller blir illamående allt oftare. Hjärtklappning, ångest och depression börjar visa sig. Du sover sämre, äter sämre…fungerar sämre. Du drar dig undan ditt normala sociala liv, relationen till din partner knakar kanske i fogarna, ett efter ett av dina egna personliga intressen kommer på undantag…

Du känner att du håller på att förlora dig själv.

Och det när du befinner dig mitt bland dem som betyder allra mest för dig - din egen familj.


Någonstans inom dig vet du att det är dags att stanna upp, att det är dags för en förändring. 


Ska du kunna vara en fungerande förälder, låt säga den förälder som du förstås vill vara, i en hektisk tillvaro med jobb och andra åtaganden, så förutsätter det att du, som människa, mår och fungerar på bästa sätt.

Och vill du må och fungera bra på den nivån, så krävs det förstås att du också tar hand om dig själv ordentligt.


Du behöver ta hand om dig själv för att kunna ge dina barn, din familj, det bästa av dig själv.


Att ta hand om sig själv kan innebära många saker. Det kan vara att ta hand om och att sköta om både den fysiska och den mentala hälsan.

Det kan vara att motionera, sköta om sitt yttre, idka sina intressen, utveckla sina egna talanger, att, efter bästa förmåga, se till att man får i sig tillräckligt med näringsämnen, att se till att man får den vila som man behöver, att unna sig tillbörlig rekreation och nöjen, att se till att njuta av det som just du njuter av.


Vad du behöver är att stanna upp för att kunna återerövra ditt lugn, din glädje och din lust för livet. Du behöver återerövra dig själv - det som är ditt sanna jag.

Hur gör man då för att stanna upp och hitta en bra väg framåt, en hållbar och hälsobefrämjande fortsättning?


När kraven, och med dem otillräckligheten, blir övermäktiga, blir i många fall fortsatt stress det som driver oss framåt. (En viss mängd av stress är förövrigt nödvändigt för du överhuvudtaget ska får något gjort.)


Vi jagar hela tiden vidare för att hantera de akuta situationer som uppstår. Tiden tycks aldrig räcka till. Åtminstone inte för att stanna upp och fundera över vad vi gör eller hur vi gör saker, eller bara för att njuta av att vara tillsammans - av att ha och vara en del av en egen familj.


Det som händer när man upplever tiden som alltför knapp eller sin förmåga som uppenbart otillräcklig, det vill säga när man är stressad i negativ bemärkelse, är att stenåldershjärnan tar över. Kroppen förbereder sig för kamp eller flykt och uppmärksamheten riktas mot det som man upplever som hotfullt.

Förmågan att tänka rationellt försämras och vi tenderar att förskjuta vad som egentligen är mest betydelsefullt för oss. 

Känslan av att ha kontroll över tillvaron minskar eller försvinner helt.

Stressen ökar ännu mer.

Utmattning, kanske sjukdom, väntar runt hörnet.


Och, inte minst - det kan sannerligen vara svårt att på egen hand hitta en sund och hälsosam väg framåt. 


Men hav tröst - det finns en lösning, en väg framåt. Det finns nämligen lösningar på allt. 


Lösningen på just dina problem kan vara enklare än vad du kanske tror just nu. Den kan vara nära och inte längre bort än dit du själv når. 


Det gäller bara att hitta den.

Stresshanteringskursen STRESSA AV - KOM I FORM! från slappna-av.nu kommer att hjälpa dig att hitta din väg bort från stressen och tillbaka till lugnet, tryggheten och lusten. Den kommer att ge dig verktygen och idéerna för att förvandla din mörka och djupa brunn av sönderslitande stress till en energikälla att ösa kraft och lust ur.


Under kursens gång får du steg för steg lära dig:


  • HUR känner igen dina symptom på för mycket och skadlig stress.
  • HUR du kan övervinna dina rädslor
  • HUR du får mer ”tid över”
  • HUR du kan återerövra din självkärlek
  • HUR du kan återerövra tron på dina möjligheter
  • HUR du återfår din LUST för livet.


Som bonus och välkomstpresent får du dessutom en e-bok innehållande massor av avslappningstips som du kan använda för att skapa mer avslappning, lugn och ro i din speciella vardag.


Du får också en prenumeration på nyhetsbrevet ”KÄLLAN” som innehåller avslappnings- och träningstips, hälso- och skönhetstips, inspirerande artiklar och mycket annat. Nyhetsbrevet ”KÄLLAN” sänds till din mailbox 1-2 gånger i månaden.


Det bästa av allt - KURSEN, E-BOKEN OCH PRENUMERATIONEN PÅ ”KÄLLAN” ÄR HELT GRATIS!

Du kommer inte att debiteras några dolda utgifter.


Jag hälsar dig välkommen att vara med på en inspirerande och lärorik kurs.

Björn Solum, slappna-av.nu / kursledare.