HYPNOS - Inget märkvärdigt alls.


Hypnotisk trance är faktiskt och egentligen inget annat än ett annorlunda, alternativt och naturligt medvetandetillstånd, som bara du själv kan försätta dig i.


För många är blotta ordet HYPNOS förknippat med mysticism, med magi, med förlorad självkontroll och ofta med mängder av förutfattade meningar.


Sanningen är att hypnos, egentligen hypnotisk trance, är ett natuligt medvetandetillstånd, som du försätter dig själv i. Och du gör det faktiskt många gånger varje dag, även om du inte är medveten om det. Till exempel när du kör bil och tänker på andra saker än själva bilkörningen, lyssnar på musik eller när du stryker din tvätt, klipper gräsmattan eller gör något annat som inte kräver att du medvetet tänker på vad du gör och därför kan låta tankarna sväva iväg ut på egna äventyr.


Hypnotisk trance, beskrivet som ett eget medvetandetillstånd, kan vara olika djup. När det gäller exemplen som beskrivs ovan, så talar vi förstås om en lättare form av trance.

Djup trance, däremot, är ett annorlunda eller alternativt medvetandetillstånd, som också skulle kunna beskrivas som en djupare form av avslappning.  


Du befinner dig till exempel i en djupare form av trance strax innan du somnar, när du inte rent definitionsmässigt sover men inte är riktigt vaken heller. Ett liknande tillstånd kan uppnås genom att tillämpa olika avslappningstekniker som leder fram emot en allt djupare avslappning tills du når ett tillstånd där du varken sover eller är riktigt vaken. 


Att "hypnotiseras" innebär således att du försätts i ett tillstånd av allt djupare avslappning, till exempel genom att du får avslappningsinstruktioner av någon annan - till exempel av en "hypnotisör".


"Hypnotisören" hjälper dig att slappna av genom att tala med lugn och förtroendeskapande röst och genom att få dig att tänka på saker som du förknippar med allt mera lugn och skön avslappning. Dock är det på sin plats att betona att det inte är "hypnotisören" som får dig att slappna av allt djupare. Han eller hon hjälper dig bara att själv slappna av allt mer och allt djupare.


All hypnos kan därför sägas vara självhypnos. Det är alltid du själv som är den egentliga hypnotisören och därför alltid du själv som har kontrollen över dig själv.


Ingen, inte ens den skickligaste "hypnotisör", kan ta kontroll över dig, dina tankar eller dina handlingar. Däremot kan en skicklig "hypnotisör" hjälpa dig att upptäcka och själv ta kontroll över tankar och beteenden som du upplever att du har svårt att kontrollera.


Under djup avslappning, eller om du hellre vill kalla det djup trance, skapas möjligheter för dig att komma i närmare kontakt med ditt undermedvetna, med den del av din tankeverksamhet som du inte är direkt medveten om att du har. Det är nämligen bland dina undermedvetna tankar som du hittar invanda och ofta begränsande tankemönster runt allt möjligt som rör ditt liv och leverne. Till exempel hur du ser på dina utvecklingsmöjligheter, vilket förtroende du har för dig själv, hur du har tolkat olika upplevelser under ditt liv. Tankemönster som, bortom ditt egentliga medvetande, styr dina många gånger oönskade beteenden. Och det är förstås först när du har kontakt med dessa undermedvetna tankar som du kan förändra dem.


HYPNOS kan vara en alternativ och effektiv terapi om du vill:


 • förändra oönskade beteenden till mer, för dig personlgen, ändamålsenliga sätt att ta dig an olika situationer.
 • förändra omedvetna och begränsande tankemönster till tankemönster som istället skapar möjligheter.
 • komma tillrätta med rädslor och fobier som begränsar dig i ditt yrkes- eller sociala liv.
 • upphöra med skadliga beteenden som rökning till exempel.
 • förändra en ohälsosam livsstil till en mer hälsosam.
 • förbättra ditt självförtroende.
 • sova bättre.
 • se "ljusare" på din vardagstillvaro.
 • bli mera kreativ.
 • förbättra din förmåga att lära dig nya saker.
 • bli mer optimistisk.
 • förbättra dina möjligheter att uppnå dina målsättningar i livet.


HYPNOS, som terapeutisk metod, för att förändra tankemönster och invanda beteenden är helt enkelt ett naturligt, oskadligt och effektivt verktyg, som ALLA kan använda sig av.  


(Hypnos i underhållningssyfte tänker jag inte beröra närmare i den här informationen. Det är som antyds underhållning och som sådan har den förstås sitt värde. "Hypnotisören" framkallar en förväntan både hos den som "hypnotiseras" och hos publiken som vill bli underhållen. Den typen av "hypnos" har förstås inget med terapeutisk hypnos att göra.)


ANNONS (slappna-av.nu erhåller en kommission vid ev. köp.)

All förändring, all början på något nytt, något ännu bättre, måste börja med en förändring av din tankevärld, med en förändring av dina tankemönster runt förändringen. Först därefter kan förändringen effeltivt realiseras genom aktiva handlingar.

HYPNOSIS LIVE är en webbplats som erbjuder inspelade hypnosprogram avsedda att skapa dessa förändringar inom många olika områden. HYPNOSIS LIVE erbjuder även en del gratisprogtam för den som vill prova på.

För att komma till HYPNOSIS LIVEs webbplats KLICKA HÄR!


(Webbplatsen och programmen är på lättförstådd engelska. Det fungerar alldeles utmärkt även för dig som bara har grundläggande kunskaper i engelska.)